De 13 titels met het label aanbevolen 2014:

Dagboek van een dichter

Dagboek van een dichter
Leonard Nolens

De relatie tussen lezer en schrijver is doorgaans vluchtig. Het kan heel goed dat die slechts een boek aanhoudt. En ... lees verder »

[telt 1127 woorden]
Duivelse valstrik

Duivelse valstrik
Pierre Veys & Nicolas Barral

De parodie in Schaduw over het Britse Rijk was nog licht onschuldig. De personages hoefden maar iets te worden aangezet ... lees verder »

[telt 404 woorden]
Erg!

Erg!
Patrick Demompere

Een kleine tien jaar had ik deze bundel kritieken niet gelezen. En inmiddels ben niet alleen ik een pietsje veranderd, ... lees verder »

[telt 1040 woorden]
Jaar in scherven

Jaar in scherven
Koos van Zomeren

Herlezen doet iets met een boek. Helemaal als er een aardige spanne tijds zat tussen de eerste kennismaking en een ... lees verder »

[telt 1013 woorden]
Man die even wilde afrekenen | ii

Man die even wilde afrekenen | ii
Sjöwall & Wahlöö

Herlezen levert me soms een onaangename boodschap op. Het stond er altijd al. Ik was er eerder alleen blind voor. ... lees verder »

[telt 722 woorden]
Man Who Ate Everything

Man Who Ate Everything
Jeffrey Steingarten

Ik bewonder de grote consequentheid waarmee eetschrijver Jeffrey Steingarten voor zijn werk recepten uitprobeerde. Daar zat steevast systematiek achter, en ... lees verder »

[telt 441 woorden]
Many-Colored Glass

Many-Colored Glass
Freeman J. Dyson

Als Freeman Dyson op dreef is, zijn weinig denkers interessanter. Want hij houdt altijd zo'n goede balans, en zegt daardoor ... lees verder »

[telt 645 woorden]
Month in the Country

Month in the Country
J.L. Carr

Een korte roman is A Month in the Country van J.L. Carr. Alleen pakt het boek terloops enkele heel grote ... lees verder »

[telt 515 woorden]
Ons soort mensen

Ons soort mensen
Marjolijn Februari

Goed beschouwd is de bundeling van een serie columns raar. Als zo'n boek uitkomt, is de actuele aanleiding van menige ... lees verder »

[telt 645 woorden]
Signal and the Noise

Signal and the Noise
Nate Silver

De meest recente presidentsverkiezingen in de VS zouden heel spannend worden, zo wisten velen. Slechts een enkeling, zoals Nate Silver, ... lees verder »

[telt 687 woorden]
Sports Gene

Sports Gene
David Epstein

Biologie, of beter biotechnologie, is de belangrijkste wetenschap op dit moment. Daar gaat het meeste geld in om. Combineer dit ... lees verder »

[telt 955 woorden]
Tikoes

Tikoes
Henk van Woerden

Losse draadjes afhechten moest ik, nu boeklog aan zijn laatste kwartaal bezig is. Alleen zijn er losse eindjes te veel. ... lees verder »

[telt 520 woorden]
Your Inner Fish

Your Inner Fish
Neil Shubin

Shubin is een paleontoloog. Toch werd hij aan de Universiteit van Chicago benoemd tot hoofd van de faculteit menselijke anatomie ... lees verder »

[telt 501 woorden]