Carrièrekansen

aerograph

Ooit leerde ik mijzelf fotorealistisch schilderen met de airbrush. Dat was wel op een zeldzaam slecht getimed moment trouwens, want tegen de tijd dat ik er iets van kon had de computer het ambacht al overbodig gemaakt.

De enige opdracht die ooit mijn kant op kwam, was van een vent die ‘nakende wijven’ op zijn motorkap wenste afgebeeld. Maar omdat ik nog nooit met autolak gewerkt had, durfde ik geen geld te vragen voor mijn werk. Dat gaf me wel de ruimte niet al te zeer in de man’s fantasieën mee te gaan.

Enfin, op het moment ziet het er naar uit dat de airbrush een onverwachte comeback aan het maken is. Het ding wordt ook opnieuw ingezet om blote vrouwen te schilderen, zij het ditmaal hele echte driedimensionale modellen. De luchtkwast brengt hen een dun laagje spul met dihydroxyacetone (dha) op; een suiker dat de huid laat roesten zodat die er bruin gaat uitzien.

Dat is helemaal in. Het gaat een stuk sneller dan in de zon liggen, en is veel minder schadelijk voor de huid.

Dus sta ik ineens voor de overweging of het zin heeft een nieuwe carrière te beginnen. De noodzakelijke airbrushjes zijn er al, en de compressor om ze aan te drijven werkt nog.

Ik hoef alleen maar een bordje op de gevel te hangen, een logeerkamertje uit te ruimen. En speculeren op de ijdelheid van mensen is een nogal zekere bron van inkomsten…


[x]#700 fan zondag 1 augustus 2004 @ 11:14:58

besibbe op eamelje.net [de nijste 10, maksimaal]:

 • Ook ik heb een veelbelovende toekomst achter me | 406/2007
 • Ook ik heb een veelbelovende toekomst achter me | 305/2007
 • Ook ik heb een veelbelovende toekomst achter me | 202/2007
 • Ook ik heb een veelbelovende toekomst achter me | 101/2007

 • © eamelje.net 2001-2019. Alle rechten voorbehouden

  2 kommentaren

  Mies  op 2 augustus 2004 @ 12:42:55

  Dan is de vraag: wat zijn de opportunity costs? Oftewel, wat doe je nu?

  Verder lijkt het luchtborstelen van nakende mevrouwen me een interessante vrijtijdbesteding. Voor een poosje.

  eamelje  op 2 augustus 2004 @ 15:18:35

  Op het moment vertel ik voornamelijk in bedekte termen aan mensen dat ze het niet goed doen of dat ze niets weten. Ook die activiteiten hebben gezonde toekomstperspectieven, omdat er eeuwig behoefte aan blijft. Ik word er alleen wel moe van.

  En het mist dat tactiele.

  Ik heb waarschijnlijk nog wel iemand nodig om clièntele binnen te lokken, en dingen te zeggen als “de dokter” komt zo bij u.