Met éen stap…

Mijn voornaamste kennis over het bouwen van websites dateert uit ver in de vorige eeuw. Van toen online gaan nog een daad was, die een beslissing vroeg, en technische handelingen vereiste.

Dat was de tijd ook dat de transport van data tijd kostte, en alles bit voor bit via een telefoondraadje binnenhuppelde.

Een beetje zoals het internetgebruik nu weer is op de mobiele telefoon, maar ik dwaal af.

In die tijd waren er een aantal vuistregels die golden bij het ontwerp van een site. Zoals dat een homepage maar een beperkt aantal bytes mocht wegen, net als plaatjes, en nog zo wel wat.

Een andere vuistregel was dat iedere bestemming op een webadres via hoogstens twee stappen bereikt moest kunnen worden. Iets dat een stuk makkelijker is geworden sinds webpagina’s dynamisch worden aangemaakt; en websites dus van een redelijke zoekfunctie zijn te voorzien.

Vandaag heb ik boeklog van de mogelijkheid voorzien om elk boeklogje via éen stap te bereiken. Door een uittrekmenuutje toe te voegen waaronder alle 800+ auteurs genoemd staan. Zulks heeft geen direct nut, maar het kan nu; ómdat het kan.

En ja, ook de pagina waarop alle auteurs al genoemd werden, blijft bestaan. Omdat ik hoop, en verwacht, dat er iemand nog eens nuttige functies voor bedenkt. Mij lukt dat zo niet. Mijn dagelijkse werk staat al een tijd te ver af van het ontwerpen van websites. Daardoor weet ik nauwelijks iets van wat nu allemaal speelt.


[x]#5987 fan donderdag 25 juni 2009 @ 19:27:13


© eamelje.net 2001-2019. Alle rechten voorbehouden