08. Rapport Commissie van Onderzoek Besluitvorming Irak
W.J.M. Davids (vz.)
Deze eeuw is mijn verzameling aan e-boeken vooral uitgebreid met teksten die ik in boekvorm niet gauw zou kopen. Rapporten bijvoorbeeld, of overheidspublicaties. Dissertaties ook. Teksten die meestal eerder als naslagwerk dienst doen dan als leesboek.

Maar geen bibliotheek ook bestaat er voor het leuk alleen.

Het mooie is dat zulke teksten tegenwoordig automatisch online komen te staan. Voorheen moest ik daar nog vaak achteraan bellen; wat allemaal zo weinig met internet te maken had. Dus zat ik op 12 januari al in het Rapport Commissie van Onderzoek Besluitvorming Irak te lezen, terwijl de persconferentie daarover nog beginnen moest.

En zo hoort het ook. Samenvattingen, en persconferenties, concentreren zich doorgaans toch maar een of twee aspecten van een verhaal. Zelden zijn dat de meest wezenlijke aspecten.

Bovendien bleek dat de inhoud van het rapport al ogenblikkelijk tot tamelijk voorspelbaar politiek theater leidde. Waarop de aandacht van de pers, zoals gebruikelijk, zich vervolgens daar geheel op richtte. En dit allemaal pijnlijk weinig had te maken met de systeemrot die de Commissie Davids had aangetroffen.

Al denk ik zelf dat het allemaal nog erger is dan in het rapport staat; maakt me niet of dit nu door incompetentie komt, of door iets anders.

boeklog 8 ii 2010

[lees de hele serie over e-boeken in de praktijk]


[x]#7181 fan maandag 8 februari 2010 @ 00:00:00