Duurzaam barbecuen
Problemenrubrieken mag ik graag lezen. Al was het maar omdat mensen zich soms vaak maken over zaken waar ik niets van begrijp. Zo maakte een Britse lezer van The Observer zich onlangs zorgen of hij wel milieuvriendelijk genoeg barbecuede.
Het antwoord was nog mooier: als mijnheer er maar voor zorgde dat hij in eigen land gebrande houtskool gebruikte, was het goed. Buitenlandse houtskool levert namelijk te veel milieuschade op, omdat die geïmporteerd moet worden.
Nu kan ik daar aan toevoegen dat het vlees op die barbecue waarschijnlijk ook van honderden kilometers ver is aangevoerd, omdat lokaal slachten niet meer uitkan vanwege de strenge EU-regels. Als het vlees al niet geïmporteerd is uit Afrika ofzo, en een paar jaar in een koelhuis heeft gelegen. Dat die zorgen over de houtskool me dus wat overtrokken lijken.
Nee.
Het wil er bij mij niet in dat enige barbecuër zich werkelijk zorgen maakt met het milieu, anders misschien dan om correct over te komen. Want, waarom gaan ze anders zonder waarschuwing altijd vlees cremeren als de wind zo staat dat de brandlucht mijn huis wel in moet waaien?
[x]#1831 fan zondag 28 mei 2006 @ 23:58:27