Koken in 30 seconden
Er is maar éen goede manier om een omelet te maken, en dat is de eigen manier…
Mijn fascinatie voor omeletten en roereieren ontstond vorig jaar, door het BBC-programma MasterChef: The Professionals. Daarin moesten kandidaten onder meer enkele standaardgerechten klaarmaken, uit de fijne Franse keuken, om de volgende ronde te halen. En opvallend was, hoewel deze mensen als kok werkten, konden ze vaak van alles niet.
Dus werd zelfs het smakelijk bakken van een ei een geduchte test.
Nu heeft MasterChef wel éen groot probleem — het eindresultaat wordt wel getoond, maar het kookproces niet. In die zin valt er niet van te leren. Tegelijk staat er op internet genoeg materiaal dat wel informeert. Sindsdien zijn m’n omeletten steeds beter geworden. Zelfs al doe ik er wat langer over dan Julia Child.
En sindsdien snap ik ook dat een bepaalde chef niet alleen zijn eigen messen meenam als hij ergens anders moest koken, maar ook zijn omeletpan.
[x]#6363 fan maandag 2 november 2009 @ 11:12:01