Many scanners does not work in state upside down

Boeken lezen is éen ding. Onthouden wat erin staat al iets heel anders. Al prijs ik mijn geheugen dat als iets indruk maakt dit ook wel een paar jaar hangen blijft.

Moeilijker wordt het al als ik zeker ben dat iets in mijn boeken terug te vinden zou moeten zijn, maar ik niet precies weet waar. De zoekmachine in mijn hoofd is soms opvallend goed, maar komt minstens zo vaak alleen met tijdrovende antwoorden.

Voor Google alle boeken van de wereld gedigitaliseerd heeft, zijn we nog wel een decennium of wat verder. Plus tientallen rechtszaken daarbij. Maar zelf al mijn boeken gaan inscannen, is ook een honds karwei.

Machines die me dat werk uit handen kunnen nemen, bestaan. Zulks kost dan slechts $ 150.000, wat zelfs met de huidige inflatie van de munt aan de prijs is.

Vandaar dat ik met meer dan normale interesse naar een krukkig automatisch vertaalde pagina uit het Japans kijk, waarop uitgelegd wordt dat alle Lego in die dozen op zolder misschien nog een nuttige herbestemming heeft.


[x]#3174 fan donderdag 15 november 2007 @ 12:33:08


© eamelje.net 2001-2019. Alle rechten voorbehouden

ien réaksje

Branko Collin  op 19 november 2007 @ 03:57:25

Het is het automatischbladzijomslading wat de prijs nogal opdrijft. Als je zelf je bladzijden omslaat, kun je denk ik wel een snelheid van ca. 1 pagina per 5 seconden halen (2 per 5 als je beide tegenoverliggende bladzijden tegelijk “scant”), en dan is het apparaat ook niet meer zo duur. Atiz verkoopt doe-t-zelf-scanners voor circa 5000 USD. Het doe-t-zelf slaat op de camera’s en pc die je er zelf bij moet leveren.

1 pagina per 5 seconden komt ongeveer neer op 25 minuten per boek.