Ikea® 2007

► door: A.IJ. van den Berg

Dezelfde database die mij ervan verdacht weleens een klant van De Bijenkorf te kunnen worden, stuurde me ineens ook voor het eerst een Ikea-catalogus toe.

Dat is wat merkwaardig. Ik wist niet dat de beide warenhuizen zich op dezelfde doelgroep of welstandsklassen richten. Of misschien signaleer ik hiermee voor het eerst dat er postmodern databasebeheer bestaat, waarin allerhande stijlelementen op een uniek nieuwe wijze worden gemixt.

Enfin.

Niet dat ik ook maar iets tegen Ikea heb overigens. Anders zou ik nu niet prettig op een Ikea-bureaustoel zitten bij het typen van deze woorden.

Die stoel ontleent zijn zitcomfort volgens mij trouwens in niet geringe mate aan het karton in de zitting. Dat lijkt me toch een onderschat materiaal om meubels van te maken. Karton.

Niet zo duurzaam alleen, misschien. Al betekent ‘duurzaam’ tegenwoordig ook iets anders.

Ik hoop dat u het mij vergeeft, maar bij het raadplegen van deze catalogus was ik alleen geïnteresseerd in de boekenkasten die het onmogelijke woonwarenhuis uit Zweden te koop aanbiedt. En dat assortiment bleek toch wat beperkt. Samengevat was er keuze uit het type ‘Billy’ in het ene, of toch het een andere soort fineer.

Maar om van de stapels boeken bij mij op de vloer af te komen, zou ik naar kasten toe moeten van een meter of drie hoogte. Billy reikt lang zo hoog niet, al is het misschien wel mogelijk twee halfhoge kasten van een ander model op elkaar te zetten om mijn ideaal te bereiken.

Nee.

Het gaat bij mij thuis allang niet meer om kasten voor mijn boeken, maar ik moet gaan rekenen in hoeveel meters plankruimte er minstens nodig zijn. Bij zulk een planmatig magazijnbeheer biedt een Ikea-catalogus me allang de hulp niet meer.

Ikea® 2007
De prijzen zijn geldig tot 1 augustus 2007

372 pagina’s
Ikea © 2006


[x]opgenomen in het dossier:


© Boeklog 2005-2019. Alle rechten voorbehouden