Onverwacht succes ~ Lex Veldhoen

► door: A.IJ. van den Berg

Elke krant of elk tijdschrift heeft rubriekjes die niets met het nieuws te maken hebben, of met service aan de lezers. Maar het zijn wel deze rubriekjes die zo’n blad leesbaar maken. Zo publiceerde journalist Lex Veldhoen in NRC-Handelsblad weleens tijdloze verhalen over producten.

Eerder zijn zulke vertellinkjes verzameld in boeken over mislukte technologieën. In dit boek gaat het voor de verandering over successen, al is er altijd een verhaal achter dat succes. Het kan tijden hebben geduurd voor een uitvinding toepassing vond. Bijvoorbeeld.

Maar dat is dan ook de enige overeenkomst tussen de producten die in dit boekje besproken worden. Dat er iets over te vertellen was.

In een krant is het heerlijk ontspannend zoiets te lezen. In een boekje verzameld wordt het allemaal wat triviaal. Niet vervelend. Maar ook geen moment memorabel. Dit is typisch zo’n boekje waarvan ik over een paar jaar niet meer weet hoe het in boekenkast terecht kwam, en of ik het ooit gelezen heb, gezien de lelijke opmaak van de tekst in twee kolommen.

Boeklog dient ook als mijn geheugen. Daarom: het kostte éen euro op de braderie, en ja ik heb het gelezen.

Lex Veldhoen, Onverwacht succes
Hush Puppies, Worcestershiresaus, red bull
Boodschappennetje, USA Today, Absint…

112 pagina’s
Ad Donker, 2004

[x]


© Boeklog 2005-2019. Alle rechten voorbehouden