Beroep S1ngle ~ Hanco Kolk en Peter de Wit

► door: A.IJ. van den Berg

Sinds de boektitels hier in de categorieën op alfabet worden gesorteerd, kom ik nog weleens besprekinkjes tegen van helemaal uit het begin. Die zijn raar. Niet alleen omdat ik toen onhandiger was in het scannen van kaften, maar ook was er toen minder vorm dan nu.

In de nu ruim 500 boeklogjes heb ik een ontwikkeling doorgemaakt. Maar daardoor lijken er ook minder positieve uitschieters in mijn stukjes te zijn.

Net zo is het weleens interessant om naar de eerste jaren van een schrijver te kijken, of naar een strip in dit geval. De inhoud is misschien al goed, maar hoe consistent was die? In Beroep S1ngle werden voor het eerst de avonturen gebundeld van de drie vrijgezelle vriendinnen. Van toen de tekenaars die dames eigenlijk nog aan het uitvinden waren. In 2000 en 2001.

De lof over de vloeiende lijn die Hanco Kolk op dat moment introduceerde, heb ik hier al vaker geuit. En toch zijn de tekeningen zoals die nu in dit boek staan bijna houterig vergeleken met de strip zoals die nu dagelijks gepubliceerd wordt.

Maar de grappen waren soms heel goed toen. Ik heb de heren Kolk en De Wit nooit meer zo hard de spot zien drijven met contactadvertenties als hier.

En dat is misschien wel jammer.

Hanco Kolk en Peter de Wit, Beroep S1ngle
120 pagina’s
Uitgeverij De Harmonie © 2001

[x]